Daken en dakgoten


Platte daken

Een dakbedekking voor plat dak gaat gemiddeld 20 jaar mee. Uw dak is aan vernieuwing toe als het poreus wordt, er scheuren of plooien ontstaan of reparatieplekken stuk gaan. De meeste daken hebben een dakbedekking van bitumen. Dit is sterk en heeft een lange levensduur. U kunt ook kiezen uit een kunststof variant (PVC of rubber). Deze vergt over het algemeen minder onderhoud.


Schuine daken

Voor schuine daken bestaan er betonnen of keramische dakpannen. De eerste zijn over het algemeen goedkoper, maar passen niet bij elke bouwstijl. Bovendien hebben ze een vaste maat. De tweede gaan langer mee en zijn in vele modellen en vormen beschikbaar.


Dakgoten

Ook dakgoten moeten periodiek vernieuwd worden. De meest populaire dakgoot is van zink. Deze heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te repareren bij lekkages. Kunststof goten daarentegen zijn goedkoper en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze gaan de helft minder lang mee dan zink.


Erkende dakbedekking

Wij werken met erkende dakdekkers, die zijn aangesloten bij de vakorganisatie. Zij kunnen u wegwijs maken in de mogelijkheden voor een nieuwe dakbedekking of dakgoot.